Jeg fortsætter stilen fra i går med fokus på udregning af tidsforbrug. Gårsdagens indlæg omhandlede Google Analytics beregning af tid, specielt med fokus på det gennemsnitlige tidsforbrug på sitet.

Udregning af tid pr. sidevisning

Dagens emne er udregning af den gennemsnitlige sidevisning.

Som nævnt i går udregnes tidsforbruget ved at registrere hver enkelt sidevisnings tidsforbrug. Det udregnes ved at tidsforbruget mellem registrering af side 1 og side 2 måles, og dette tidsforbrug tilskrives side 1.

Denne metode gør at tidsforbruget for sidste sidevisning aldrig registreres (uanset om brugeren ser 1 eller 14 sidevisning).

I går omtalte jeg hvordan det påvirker det samlede tidsforbrug. Men det er vigtigt også at holde for øje, at det også påvirker det gennemsnitlige tidsforbrug ved hver enkelt sidevisning.

Eksempel på tidsforbrug pr. side

Ovenstående eksempel viser en række sider, hvor tidsforbruget er 00:00:00. Man kan samtidig se at % Exit er lig 100% – alle der så disse sider, forlod sitet fra den pågældende side.

Det gennemsnitlige tidsforbrug pr. side påvirkes dermed meget kraftigt af om siden er brugerens side på sitet. Det er lidt tricky, for det er ikke helt så let at gennemskue hvordan de forskellige sider påvirkes.

Få det rigtige gennemsnitlige tidsforbrug på siden

Og alligevel er det ikke så avanceret. Kig på sidens % Exit, som viser hvor meget påvirkning, der er af dette.

Ønsker du det rigtige tidsforbrug for hver side, så skal du i gang med regnemaskinen. Først skal du udregne det samlede tidsforbrug på siden, og derefter skal du udregne hvor mange læsere, som bør indgå i udregningen, altså som har bidraget til tidsforbruget i data.

Det samlede tidsforbrug udregner du ved at gange tidsforbruget med det samlede antal sidevisninger.

Antallet af læsere, som bør indgå i udregningen, finder du ved at trække andelen af % Exits fra det samlede antal sidevisninger.

Det rigtige gennemsnitlige tidsforbrug for den konkrete side kan nu findes ved at dividere dine to tal: Samlet tidsforbrug divideret med antal læsere (fra din egen udregning).

Hvis halvdelen af sidevisningerne resulterer i et exit, så vil det gennemsnitlige tidsforbrug på siden dermed være dobbelt så højt. Hvis hver fjerde exit´er, så vil det rigtige tidsforbrug være 4 minutter, hvis det angivne er 3 min osv.

Google Analytics og Yahoo! Web Analytics

Det er ikke kun Google Analytics, hvor man skal være opmærksom på dette. Et system som Yahoo! Web Analytics og andre har samme måde at beregne tidsforbruget pr. sidevisning ud.

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)