Højere konverteringsrate med webanalyse

Skal din konvertering øges, så er konverteringsoptimering med webanalyse sagen. Du kan let og hurtigt finde de lavthængende frugter: Dine analysedata viser hvor du kan få mest ud af at optimere. Indlægget gælder ikke kun for Google Analytics, men alle der har webstatistikværktøjer, hvor ordentlig analyse er mulig :-)

Du får derfor top 7 rapporter du skal se på, for at vide hvor du skal sætte ind for at få en højere konverteringsrate. Analyser, juster, test, juster og konverteringsraten går derudaf.

Bedre konverteringsrate med 7 webanalyse rapporter

 

Øg udbyttet af dine startsider

 

Hvor mister du flest potentielle kunder fra start? Se listen over topdestinationssider (landingpages) og find de 3-5 sider, der har højest bouncerate. Lav et avanceret filter, hvor du angiver et minimum antal der er startet på siden (ellers får du en liste med 100% bouncerate på baggrund af 1 eller 2 entries). Se mit tidligere indlæg om Avancerede filtre i Google Analytics.

Ved at optimere de 3-5 sider kan du holde fast på langt flere besøg, hvilket er alfa og omega for at sælge noget til de besøgende.

Mindsk frafaldet i bestillingsflowet

Brugerne har lagt varen i kurven, og indstillet på at købe. Men så bliver de forstyrret på dit site, og springer fra lige før målet. Det må bare ikke ske. Find det eller de trin i flowet hvor flest falder fra, og optimer disse sider. Udbyttet kan være en stor forbedring af konverteringsraten, da brugerne er meget tæt på målet. Se hvor flest falder fra under “Kanaler” under mål.

Få mere trafik fra gode søgeord

Nogle søgeord konverterer bedre end andre. Du har lige den rigtige vare, og landingpagen rammer spot on. Så du skal have mere trafik fra de gode søgeord, for tænk hvis du kun ligger nr. 7 på et søgeord, der konverterer helt vildt godt? Find de 10 søgeord, der konverterer godt, og samtidig har en vis mængde trafik (brug igen et avanceret filter), og undersøg placeringen på Google. Optimer placeringen for de 5 søgeord, der har størst potentiale, og øg konverteringen efterfølgende.

Styrk din AdWords og konverteringen

Selv om du allerede har en specifik landingpage til dine Adwords annoncer (ik?!), så kan det altid gøres endnu skarpere. Din AdWords har kørt i noget tid, så nu skal du finde de 3 annoncegrupper, der giver klart mest trafik.
Trin 1: Sikr at de tre annoncegruppers søgeord passer til helt samme landingpage. Hvis de ikke gør, så del dem op.
Trin 2: De tre annoncegrupper med mest trafik skal der kæles for – du har mest at hente på konverteringen her. Lav en skræddersyet landingpage til din AdWordstrafik fra disse grupper. Træk søgeordet ind som overskrift, og gør det 100% relevant i forhold til annoncegruppen og søgeordene.

Mindsk frafald på produktsiderne

Hvilke produktsider forlader flest brugere din hjemmeside fra? Se det i rapporten “Topplacerede afslutningssider”. Sørg for ikke at miste brugerne når de kigger på dine produkter – de viser interessen, de har fundet produktet og dit mål er at gøre det let for dem at gennemføre købet derfra.

Optimer på områder fremfor sider

Skal du have lidt større udbytte end hvad en enkelt side kan gøre, så fokuser på områder af sitet fremfor enkeltsider. Rapporten “Detaljeret visning af indhold” (Content drilldown på engelsk) under Indhold giver dig overblikket over områderne af sitet. Det kræver en fornuftig URL struktur, men har du det, så se hvilket område af sitet, der har højest bouncerate. Optimer på områder og få meget ud af lidt arbejde.

Gør din interne søgeresultatside bedre

Når brugerne virkelig gerne vil finde varen og de har problemer, så søger de. De søger internt. Rapporten “Søgeord” under “Webstedssøgning” under “Indhold” viser hvilke ord der har størst % søgningsafslutninger – dvs. hvilke søgninger har mange brugere, der forlader sitet på søgeresultatsiden? Benyt avanceret filter til at have et minimum antal søgninger, og sorter på “% Søgningsafslutninger”. Optimer resultatsiden for de søgeord med størst andel afslutninger. Vupti, søgninger bliver til salg frem for exits.

Al optimering af indhold på din hjemmeside, landingpages som bestillingsflow skal selvfølgelig testes. Lav AB og MVT test så du sikrer det størst mulige udbytte.

Med de syv ovenstående rapporter og tilgange, så er du godt på vej til at få mere ud af din trafik. Har du andre gode fif, der passer ind i rækken til optimering af konverteringsraten, så del dem endelig i kommentarerne :)

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)