Selv et showband kan optimere med webanalyse

Hvordan kan et live band, et stort showband, som spiller underholdningsmusik have brug for webstatistik og webanalyse? Og hvordan kan det benyttes? Svarene kommer her.

Udover at være Webanalytiker, så spiller jeg tilfældigvis også basun i Copenhagen Showband. Så dette er en true story :-)

Hvem er Copenhagen Showband?

Copenhagen Showband er et 25-mands showband med dansere. Der er ikke brug for strøm når vi spiller, da vi i stedet for bas har en række tubaer, og tilmed er trommerne mobile, så hele bandet kan hoppe rundt, mellem publikum og op på springvand mens vi spiller (vi har dog ikke selv springvand med – der tager vi hvad vi finder).

Alle har en hjemmeside nu om dage, og selvfølgelig også vores showband. Vi vil meget gerne have at folk besøger den og ser lidt videoer og i bedste fald booker os til et job. Jeg vil ikke beskrive alt om webanalyse i denne case, men vil gerne berette om to analysemuligheder vi netop har kigget nærmere på.

CrazyEgg på forsiden

For at give flere indgangsvinkler til vores indhold har vi valgt at lave en række billeder i bunden, som linker til relevant indhold. Men hvad trykker brugerne mon på? Og trykker de på billedet eller teksten? Det kan man finde ud af på to måder: Ved at lave parametre på linket eller ved at benytte CrazyEgg.

Interne parametre

Hvis der linkes til /media kan man justere linket på billedet til /media?ref=forsidebundbillede og lave et andet for teksten, fx /media?ref=forsidebundtekst. Ulempen ved dette er at man skal huske at lave no-follow opsætning, da der ellers kommer duplicate content. Hvis dit webstatistik system er gearet til det, kan man også benytte interne kampagner.

CrazyEgg

Men i stedet valgte Copenhagen Showband at benytte CrazyEgg. Her er det muligt at se hvor brugerne har klikket, og hvor mange der har klikket på de forskellige links. På den måde kan man hurtigt se hvilke billeder og tekster der tiltrækker flest klik, og evt. kan man prøve at bytte de mindre klikkede ud med andre emner. Måske det ikke skal være billede, men lyd der reklameres for på forsiden. Alt det kan man teste sig frem med, men det kan nu også gøres via ab test. Fordelen ved at benytte CrazyEgg er at formidlingen af data er meget mere pædagogisk, og man kan tilmed se præcis hvor brugeren klikkede. På billedet ses at brugerne fx gerne vil klikke direkte på start-knappen til videoen, mens booking i langt højere grad er fokuseret på teksten. Overordnet kan man ud fra billedet konkludere at elementer der appelerer til hvad man bør gøre, er det der klikkes på. Det kan der testes meget med fremover.

Showbandet på tour

Det store Showband har netop været 10 dage af sted i det store udland, og spillet i både Berlin, Goslar, Østrig, og i flere byer i Italien. Undervejs delte vi flyers ud til de glade publikummer og nu begynder webstatistikken igen at blive interessant. For det er selvfølgeligt interessant at se om det har virket, og om der er nogle der finder ind på sitet. Alle statistik programmerne har en geografisk registrering, så vi kan faktisk se hvilken by brugerne kommer fra. I vores tilfælde har der været klart flest inde fra Tyskland/Berlin, men også de andre lande har givet lidt trafik. Samtidig kan vi se om der er kommet ekstra trafik generelt set til sitet.

Det skal bemærkes at den geografiske registrering er i forhold til udbyderen af forbindelsen, så man kan til tider blive registreret som Århus, selv om man rent faktisk befinder sig i Kalundborg. Den fejlmargin skal man være bekendt med, men der kommer stadig brugbare resultater ud af denne rapport. Også for et showband, som oplevede en klart størst web-succes i Berlin. Det skyldes måske denne optræden i Mauer park, hvor skræmmende mange sad og lyttede til karaoke (det er derfor der er en, der synger med…).

httpv://www.youtube.com/watch?v=xvS3k_AFSUM

Så med denne fortælling synes jeg det er klart at selv et Showband kan have gavn af webstatistik.

Har du selv oplevet tilfælde hvor du har brugt webstatistikken på en sådan lidt lavpraktisk måde? Eller været i tvivl om hvordan du kunne få fordele af at bruge det? Skriv gerne en kommentar.

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)