Hvilken landingpage skal du optimere?
Optimering af landingpage: Udvælg med avanceret filter
Du skal i gang med at forbedre din konverteringsrate, og du vil starte med at optimere udvalgte landingpages. Men hvilke sider skal du starte med?
Du skal selvfølgelig starte med de sider hvor du får mest ud af arbejdet. Dvs. de sider hvor der er mange der starter, og som samtidig performer utrolig dårligt.
Optimer landingpages med høj afvisningsprocent
Der er flere sider af sagen, men lad os gøre det simpelt i dag. Den mest simple måde er at kigge på afvisningsprocenten på startsiderne. Jeg har tidligere selv analyseret forholdet mellem afvisningsprocenten og konverteringsraten, og det følges utrolig godt ad (min analyse blev foretaget på en række websites med store mængder trafik). Dvs. når afvisningsprocenten er høj, så er konverteringen lav, og omvendt.
For at finde landingpages med høj afvisningsprocent skal du gå ind i rapporten over Topdestinationssider (under Indhold i Google Analytics) eller Entries (i Yahoo! Web Analytics). Sorter data i forhold til afvisningsprocenten.
Når du klikker på kolonnen med høj afvisningsprocent får du en oversigt over siderne med højest afvisningsprocent. Perfekt, det søgte vi. Men men, spis nu ikke kagen før kaffen er klar – for det er næsten ingen indgange det drejer sig om. Eksemplet viser problematikken – listen viser næsten altid 10 sider med afvisningsprocent på 100%, på baggrund af 1 besøg. Og nu kommer den fantastiske løsning.
Avancerede filtre viser hvor du skal optimere
Yahoo! Web Analytics har længe givet muligheden for at filtrere data, og det er nu også muligt i Google Analytics. Under rapporten finder du en lille tekst – “Avanceret filter”, som ses længst til højre på billedet. Det avancerede filter giver mulighed for at sætte nogle betingelser op.
Lav fx et filter, som angiver at du har haft minimum 100 indgange, og se hvilke sider, der så har størst bouncerate.
I mit tilfælde (da data i eksemplet er af ældre dato, hvor sitet ikke havde så mange besøg) vil jeg lave et filter, som sikrer at der er minimum 10 indgange på den pågældende side.
Resultat af det avancerede filter: Oversigt over Landingpages med en vis mængde trafik samt høj afvisningsprocent. Det er ganske enkelt en arbejdsliste over sider du skal arbejde med.
Filtrer på afvisninger
Inden du kaster dig over al arbejdet bør du selvfølgelig kigge på lidt flere data. En anden rigtig god måde at bruge avanceret filter på er at lave et minimum på afvisningsprocenten. Lav fx et avanceret filter så afvisningsprocent er minimum 40%, og sorter derefter på antal indgange i tabellen. På den måde får du en liste over siderne med flest bounces. Det betyder at når du optimerer disse sider, så får du mest muligt ud af mindst arbejde. Sådan kan en rigtig webanalytiker godt lide at arbejde
Og så er kaffen klar – spis gerne kagen nu!
Pingback: www.anyhed.dk
Pingback: Landing page – 7 trin til en landing page der konverterer
Hej Jacob – tak for et godt indlæg, og nogle gode tips!
Jeg kører selv et lille landing page-tema på Online-Tekstforfatter.dk for tiden. Jeg har faktisk lige indsat et link til det her indlæg i bunden af mit seneste indlæg: “7 trin til en landing page der konverterer” – så kan folk jo passende læse de to i forlængelse af hinanden
Du kan se linket her: http://online-tekstforfatter.dk/7-trin-til-en-landing-page-der-konverterer/
Vi snakkes
– Michael
God gennemgang – tror jeg bruger det for lidt, synes at jeg altid skal have vist en hulens masse rækker, som gør det helt uoverskueligt.
Jeg må lige tilegne mig den fine måde at bruge filtre på så jeg også får mest ud af mindst arbejde – jeg kan også bedst lide kaffe til kagen.
For dælen da, hvor jeg glæder mig til at komme i gang med den nyindkøbte Analyticsbogen og med rigtig analyse af vores butik.
Ny platform er snart færdigudviklet, og så skal alle de gode tip her fra siden granskes nøjere og implementeres.
Hej Jacob – God gennemgang – og en god måde at si de mest ligegyldige landingpages fra.
Dog synes jeg det er værd at nævne at afvisningsprocenten i sig selv, ikke siger så meget, og er en noget svær størrelse at arbejde med – specielt fordi den er meget svær at benchmarke.
En afvisningsprocent på 55 kan faktisk være ganske godt, mens en anden på 20% kan være ganske forfærdelig.
@Michael – jeg læser også din blog flittigt – keep up the good work
Den funktion er simpelthen så tidsbesparende. Før var det ikke lige frem overskueligt, når man arbejdede på sites med over 15-20.000 sider.
Fedt med al jeres feedback, keep it comming
@Michael: Super relevant link, godt arbejde!
@Kevin: Det er Googles gave til webanalytikeren. Avanceret filter er noget af det jeg bruger mest.
@Johnny: Det glæder jeg mig til at høre mere om
@Karsten: Indlægget er selvfølgelig en forsimpling af hvordan man bør arbejde, men jeg er ikke enig med dig. Afvisningsprocenten siger RIGTIG meget, og som jeg også skriver, så har jeg analyseret på afvisningsprocenten i forhold til konverteringen, og de to ting følges direkte ad (blot modsatrettet). Man skal selvfølgelig se nærmere på grunden for afvisningsprocenten, fx har jeg ret stor afvisningsprocent på dette indlæg den dag det udgives, og siden med en butiks åbningstid kan også have rigtig stor afvisningsprocent. Men hvis den er helt nede på 20%, så kan det være meget få brugere du arbejder på at fastholde, og så mener jeg man skal fokusere der hvor der er mest at hente
@Henrik: Tidsbesparende og overbliksgivende. Så kort kan det vist fortælles.