Yahoo! Web Analytics Consultant Network offentliggjort

Efte ren længere imigreringsperiode til den nye version af Yahoo! Web Analytics er alt ved at være på plads, og navnet Indextools godt renset væk.

Nu er deres nye konsulent netværk offentliggjort: Yahoo! Web Analytics Consultant Network (YWACN).

Yahoo! Web Analytics Consultant Network

Dennis Mortensen offentliggjorde det nye netværk på hans blog, hvor du kan læse detaljerne.

Netværket består fra start af 48 partnere, hvoraf hele 3 er danske. De danske Partnere er Creuna, Deducta og Inflow, som alle også var partnere før.

Hvorfor vælge en fra netværket?

Det største argument er at du formentlig ikke kan få en YWA konto hvis du ikke gør det gennem en partner. Det er blevet frit og gratis for alle … – men kun gennem partnere eller hvis du benytter Yahoo!´s produkter på anden vis. Det kan fx være deres e-shop modul.

Tidligere var det muligt at kontakte virksomheder, som var partnere med YWA, så hvad er forskellen mon? Som sådan er den ikke helt vildt stor i forhold til tidligere. Det interessante er nærmere at dem som ikke er partnere nu ikke har samme service, som partnerne havde før. Kun partnere har direkte mail og telefon support, mens alle andre må ty til den almindelige online hjælp. Det betyder at man er sikret den hjælp, som man bør forlange, fordi din konsulent kan svare på alt. Hvis ikke selv, så gennem netværket.

Der er faktisk forbløffende få blogs mv, som omtaler YWA, så derfor kan det være svært at finde hjælp på nettet, udover den officielle hjælp.

3 danske virksomheder med i netværket

Som nævnt er i alt 48 med i netværket, hvoraf 3 er danske. Det er 6,25% hvilket må siges at være en forholdsvis stor andel. De 3 danske var allerede partnere inden, så de fortsætter i det officielle regi. Det officielle

Hvad kræver det at blive partner?

For at blive partner skal man besvare en række spørgsmål, som ikke kun fokuserer på Yahoo! Web Analytics, men også i høj grad på Yahoo! Search. I forhold til GAAC (Google Analytics Authorized Consultant) så var der meget lidt om selve brugen af værktøjet og fremvisning af kompetencer og cases. I forhold til at sikre kvaliteten af netværket savner jeg personligt selv at der var mere omkring værktøjet og måske ligefrem nogle test der bør bestås. Kontakter man en virksomhed, som er officielt med i netværket, så skal der være garanti for kompetencer og kvaliteten af arbejdet. Måske Yahoo! i stedet har valgt at kigge i partnernes kontoer, og vurdere arbejdet derfra, men det fremgår ikke. Denne efterspørgsel på bevis af kompetencer har ikke noget at gøre med de virksomheder, danske som udenlandske, som er kommet med i netværket.

Yahoo! har også åbnet op for at virksomheder, som ikke tidligere var med i netværket kan ansøge, men siden med kravene/spørgsmålene virker desværre ikke endnu.

Det bliver spændende at se i hvor høj grad netværket vil udvide sig fremover, og hvad Yahoo! gør for partnerne. Jeg håber at Yahoo! tager sig rigtig godt af partnerne og laver relevante arrangementer. Det vil gavne både partnerne og slutbrugerne.

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 4.2/6 (1 vote cast)
Yahoo! Web Analytics med konsulent netværk, 4.2 out of 6 based on 1 rating