Webanalyse Update for november

Der er fuld knald på når det drejer sig om webanalyse. Det vigtigste kan findes på min twitterprofil @webanalytiker, men til dem der ikke er på Twitter og til dem hvor nogle links druknede i mængden, så er her de interessante nyheder for november måned.

Jeg har valgt at dele det op i tre grupper for at gøre det mest muligt overskueligt :-)

  • Webanalytiker.dk
  • Google Analytics
  • Webanalyse branchen og andet

Webanalytiker.dk nyheder

Det går med flyvende fart, så inden for de 13 dage er sitet blevet tilføjet som ressource til Thorborgs e-pusher, tilføjet som link på den officielle danske Google Adwords blog og webanalytikeren selv er blevet ekspertblogger på Computerworld.dk. Sidstnævnte er selvfølgelig mest interessant, for det betyder at du i fremtiden ikke blot kan læse blogindlæg om webanalyse her, men også på Computerworld.dk i gruppen Webudvikling. Vinklen vil blive mere overordnet og bredere end her, hvor det til tider bliver noget mere nørdet og værktøjsfokuseret. Så de to blogs vil supplere hinanden rigtig godt.

En teknisk ting på sitet: Trackingsystemet GoingUp er blevet fjernet, hvilket gerne skulle medføre bedre loadtider (mangler lige at fjerne det på forummet godt nok, men det kommer).

Og så er der indhold på ALLE sider på sitet nu :-)

Er du på Linkedin? Så tilføj dig gruppen “Webanalytiker.dk”, som er åben for alle brugere af sitet. Præcis hvordan og hvorledes gruppen vil blive brugt får vi at se med tiden. Men udover muligheden for at poste jobs mv., så giver det også muligheden for at brugerne af sitet bedre kan linke og networke.

Google Analytics Updates

Der er nok at se til på alle fronter, og Google Analytics er specielt interessant med de funktioner, der rulles ud for tiden. Highlights er:

Nu er Costum Variables tilgængelige (i al fald hos mig). Det finder du i menupunktet “Besøgende”.

Avancerede filtre er også kommet, hvilket er en fantastisk ting. Så fantastisk at det får sit eget blogindlæg senere. Men du finder det under fx Trafikkilder rapporten.

Et interessant engelsk blogindlæg om de 7 mest klassiske fejl i Google Analytics opsætningen så dagens lys.

Og et andet spændende blogindlæg om søgeordsanalyse i Google Analytics ved hjælp af avancerede segmenter. Værd at læse.

Dagens gode nyhed: Feedburner endelig integreret i Google Analytics

Webanalyse branchen og andre spændende ting

Starten er gået på brancheforeningens “Web Analytics Championship”, som alle medlemmer af WAA kan deltage i. Giv den gas!

Du kan læse om interessante wordpress plugins ift. statistik her.

Gratis live chat: http://livehelp.livezilla.net/home/en/

Hvis du bruger CrazyEgg kode, så skal du udskifte den til v 2.0 inden 15. november, hvor den gamle ophører med at virke.

Hr. Skardhamar har taget initiativ til at lave en liste over de danske webanalytikere, som benytter Twitter. Den finder du her: http://twitter.com/skardhamar/webanalytics-denmark . Godt initiativ :-)

Næste uge går det løs: Torsdag afholdes stor Digital Markedsføringsdag 09 i Holstebro. Programmet er spækket med foredrag til den rørende billige pris på 1.500 kr. Så hvis du bor i nærheden, eller kan finde en motorvej, som rammer Holstebro, så er det stadig muligt at tilmelde sig på DM09. Her kan du læse om alle foredragsholderne og programmet.

Og endeligt endeligt…

Så lavede jeg en lille Google Analytics gave i dag. Hvis du ønsker at evaluere din Adwords i Google Analytics, så kan det gøres på mange måder, men jeg har lavet en skræddersyet tabel, som indeholder de absolut vigtigste data. For at se denne, så skal du foretage følgende:

  • Log in i din Google Analytics
  • Kopier dette link ind i et nyt vindue: http://kl.am/4P3a
  • Klik på “Opret rapport” nederst
  • I denne rapport skal du nu klikke på CPC (for at se dine Adwords – men du kan også klikke på Organic for at se dine naturlige søgeresultater)
  • Og vupti, så kan du se hvordan dine søgeord har performet. Hvilke der har konverteret til dine mål og til køb. Derudover kan du se om brugerne bouncede, eller om de viste interesse.

Jeg håber den lille gave kan inspirere dig til at arbejde mere med de skræddersyede rapporter, for der er et væld af muligheder her.

Sikke to uger. Var det brugbart, eller ren forvirring?

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 5.2/6 (3 votes cast)
November webanalyse nyheder, 5.2 out of 6 based on 3 ratings