For ca 6 uger siden kom første integration mellem Google Webmastertools og Google Analytics: Man kan nu spore loadtid i Analytics. I dag kom så næste skridt  i integrationen – du kan nu se flere info om dine søgeord.

Søgemaskineoptimering i Analytics

Når man har koblet sin webmastertools til Analytics kontoen kommer der data i et nyt menupunkt kaldet “Søgemaskineoptimering”. Her får du kort og god viden om din performance på søgemaskinerne – hvad er din CTR (Click-through-rate) på de organiske resultater?

Du får data for antal visninger, klik og så den udregnede CTR. Oversigten viser lande (!?!), mens menupunktet Forespørgsler er mere interssant. Her får du nemlig søgeordene, og ikke kun de førstnævnte data men også gennemsnitlig position. Min top fem ser således ud:

En sjov finesse er at man kan vælge “Google-ejendom” som betyder at data deles op i billed og web.

De mega fede ting

Disse data har været tilgængelige i webmastertools før, men det er helt fantastisk at man kan have dem samlet i analytics. Det ligger logisk under trafikkilder – hvor er der potentiale, muligheder, lav ctr og generelt – hvilke trafikkilder skal der arbejdes med?

Det venter vi på…

Før jeg kommer helt op og ringe, så har jeg brug for at kunne koble de nye data bedre sammen med de øvrige. Der er pt. ikke mulighed for at se konverteringer, adfærd mv, i samme søgeordsrapport som position og CTR fra organic. Dvs. jeg skal selv side og samkøre data, hvilket gør at integrationen er lidt ligemeget. Men jeg er sikker på det kommer, så vi må vente tålmodigt.

Det skal siges at det stadig er i Pilot fra Google, hvilket dels kan betyde en del ændringer undervejs, men også at adgangen til funktionen er begrænset til nogle.

Hvad tænker du om den nye mulighed?

 

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)