Google annoncerer SSL krypteret søgefunktion

Google har annonceret at de kommer med en SSL-krypteret søgefunktion. Faktisk begynder den at blive rullet ud allerede fredag i denne uge i følge Theregister.co.uk. Tiltaget skal gøre det sikrere for brugerne at surfe på nettet. Det betyder nemlig at dine oplysninger ikke længere sendes til 3. part systemer, men Google vil dog stadig indsamle data for at forbedre søgeresultaterne.

Ingen reference på SSL krypteret Google

For webanalytikere er dette en potentiel hindring i arbejdet. Når brugeren sendes fra httpS://google.dk så vil dit webanalyse værktøj ikke længere registrere hvilket søgeord brugeren kom med. Det gælder alle webanalyse værktøjer, også Google Analytics selv. Du kan læse mere om dette på The Register.

Du vil derfor ikke længere vide hvordan dit site er fundet, hvilke søgeord der performer godt, om din søgemaskineoptimering har virket og hvilke områder på dit site der specielt skaber trafik. Sidstnævnte er dog med modifikationer, for du vil stadig kunne se hvilke sider brugerne starter på.

Hvad vinder Google?

Google selv har mange agendaer, men man må aldrig glemme at AdWords er deres guldkalv. Spørgsmålet er om der kommer AdWords på den sikre søgning, og hvis der gør, hvordan skal det så optimeres, når vi ikke får data ind?

Det er en spændende og måske udfordrende tid vi alle går ind i med det nye tiltag. Lige nu er det dog sikkert at alle er lige stillet, uanset værktøj. Om Google så laver en workaround med AdWords og Analytics vil tiden vise, men det er ikke deres udmelding nu.

Hvad tænker du om hele sagen?

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)
Tags: