Webanalytiker.dk har fødselsdag

For et år siden kom det første faglige indlæg på Webanalytiker.dk. Selv om et år ikke er meget, så er det ikke længere en baby, men et meget hurtigt voksende barn.

Ser vi på antal besøg samlet set, så har der været en forholdsvis konstant strøm af besøg, indtil det blev oktober i år. Og sikke en fest det blev:

November har højere besøgstal end de tidligere måneder, men når nok ikke oktober.

Hvordan har sitet vækstet?

Mange bliver spurgt om hvad der er det vigtigste ved SEO, hvoraf størstedelen har “INDHOLD” med i sine punkter. I dette tilfælde tror jeg ikke blot indholdet har givet flere besøg fra Organisk søgning, men har også gjort at rigtig mange har nævnt sitet for andre. Min andel af direkte trafik er voldsom høj, hvilket er nærmest umuligt med de mange nye brugere. MANGE TAK, til alle dem der har været med til at sprede budskabet.

Anyhed.dk – Claus Heinrich gode projekt, er blandt de største trafikkilder, og siden kan kun anbefales hvis du ønsker at sprede nogle interessante nyheder. Ikke alle emner/værktøjer bliver taget lige godt imod derovre, men det giver omvendt et godt fingerprej af hvad brugerne finder interessant.

Søgemaskineoptimeringen er også på plads – væksten i organisk trafik er til at se:

Nye links og omtale

Med i væksten hører også links fra andre sites samt omtale. Sitet er  blevet rost på Dona-listen hvilket uden tvivl har givet lidt trafik.

To link er jeg mere stolt af end gennemsnittet (men synes nu godt om alle indgående links ;-) ):

  • Avinash Blogroll (yessir – thank you)
  • Den officielle danske Google Adwords Blog

Derudover er sitet blevet inddraget som ressource i Martin Thorborgs E-pusher. Alle elementer jeg betragter som en kvalitetsstempling, som jeg sætter pris på.

Færdig hjemmeside

En hjemmeside er aldrig færdig – det er en iterativ proces. Men det er alligevel lykkedes af få sitet til at se færdigt ud :) Der er nu indhold på samtlige undersider, så ingen brugere rammer en “Indhold på vej”. Det har også givet lidt flere besøg fra organisk trafik, så det er dejligt.

Sitet har også udviklet sig siden opstarten – med et nyt forum. Det var faktisk på den helt originale plan, men blev skåret væk for at starte mere simpelt. Så det er med glæde at det er på sitet allerede inden for et år.

Der er masser af nye ideer på tegnebrættet, herunder en engelsk sektion. Sitet er unikt pga. det danske sprog, men jeg ønsker samtidig også at Danmark placeres på det internationale verdenskort når det gælder webanalyse (altså udover den aktivitet i form af foredrag mv., som andre i branchen laver – det er fantastisk godt arbejde allesammen). Men der er ingen dansk blog på engelsk (!?!). Som midlertidig løsning er der nu oversættelse i højre side af sitet.

For at blive i det udenlandske. Billedet til venstre gav pludselig en masse besøg fra udlandet, hvilket viste sig at være fordi Avinash selv havde postet det på Flickr. :-)

Ambitioner og mål

Når man starter et så nichepræget site er det lidt svært at sætte et fornuftigt mål for besøg mv. Så jeg satte i højere grad lidt skæve mål – som er blevet opfyldt. Målet var at personer som Avinash og Dennis Mortensen skulle kommentere på min blog, og det er sket.

I starten var ønsket om højere besøgstal styrende for antallet af blogindlæg, hvor det desværre i højere grad er et spørgsmål om tid nu. I starten frygtede jeg at jeg kunne løbe tør for emner, nu frygter jeg at nogle synes jeg ikke dækker branchen godt nok (ja: Woopra har lanceret betalingsudgave, Google Analytics avancerede filtre er for fede, Clicktale har nu også clickmaps og FDIM bør overveje hvad konsekvenser det får for Gemius hvis loven om Cookie-accept går igennem).

Tak til Brian Brandt for at tro på ideen, og hjælpe med at lave wordpress opsætning.

Webanalytiker.dk på linkedin

For nylig blev gruppen Webanalytiker.dk igangsat på Linkedin.com, så hvis du færdes derovre, så tilmeld dig endelig gruppen (prøv dette link). Pt. får du bl.a. lidt webanalyse job annoncer, og når jeg får sammensat det perfekte samspil med sitet, så vil værdien øges endnu mere.

Fremtiden for sitet

Fremtiden for webanalyse branchen er næsten mere relevant at omtale, da jeg er sikker på at hjemmesidens vækst følger med (på besøgstal og indhold mv). Flere og flere virksomheder begynder at se potentialet i og nødvendigheden af webanalyse og går til at blive data-driven. Da der stadig er relativt få med kompetencerne søges der efter viden online, så her står sitet klar :-)

Rent udviklingsmæssigt er der både tid og økonomi involveret. Sitet har en bog-affiliate (køb køb køb :-) (well, helt seriøst, køb bl.a Avinash nye bog Web Analytics 2.0, om det så bliver uden om min affiliate, der er masser af guld i de bøger)), men den aftale dækker end ikke hosting af sitet. Så ideerne prioriteres også ud fra teknisk involvering, så jeg ikke får rodet rundt i alle koderne :-)

Fremover vil du fortsat kunne læse nyheder, indblik og guides på bloggen, mens du kan stille dine egne spørgsmål på det nye webanalyse forum. Samtidig kan du læse mere brede blogindlæg på Computerworld.dk, hvor jeg fremover også blogger.

Så tak for det første super spændende år. Dejligt med al jeres (positive) feedback, alle kommentarerne på bloggen og at møde flere og flere derude AFC (Away from computer). Jeg ser frem til endnu et år, hvor der helt sikkert kommer lige så mange nyheder og ændringer i webanalyse branchen.

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 6.0/6 (1 vote cast)
Et år med webanalytiker.dk, 6.0 out of 6 based on 1 rating