Webanalyse forum på Webanalytiker.dk

Efter nogle ugers arbejde på valg af emner og dialog med brugere via Twitter, er version 0.5 af det nye webanalyse forum nu launchet på sitet :-) Opgraderingen til 0.5 er fordi forummet nu er kommet som menupunkt. At det ikke er version 1.0 eller højere skyldes at der stadig er lidt arbejde forude. Heriblandt mangler menuen, så indtil videre må i selv trykke tilbage, eller taste i browseren igen.

Kategorierne på webanalytiker forum

De overordnede inddelinger er havnet ud i følgende:

  • Alt om webstatistik
  • Online marketing
  • Test, test, test
  • Få endnu mere viden om webanalyse
  • webanalytiker.dk

Lad os se nærmere på valgene og tanken bag.

Alt om webstatistik

Her skal debatten om værktøjerne stå. Google analytics har fået sin egen underkategori grundet den store udbredelse, men resten (indtil videre i al fald) er samlet i en anden tråd. Endeligt håber jeg der kan komme debat om andre værktøjer, som kan supplere. Det er interessant fordi det giver flere og nye måder at analysere på. Jeg tænker i høj grad på værktøjerne Clicktale, CrazyEgg og Clickdensity, men andre ser formentlig dagens lys som tiden går.

Så har du et spørgsmål til noget konkret, har du nogle overvejelser, eller er der bare noget der går dig på, så fyr løs. Intet spørgsmål er for stort eller småt.

Online marketing

I virkeligheden er optimering af marketing indsatsen ikke en sag for marketing folk, men for online analytikere. Jeg mener derfor det er relevant at have online marketing med som kategori, så effektmåling, optimering og analyse af denne del også kan diskuteres. Der er i dag allerede rig mulighed for at læse om adwords, heriblandt på Amino.dk og på Sørens gode Adwords blog, så meningen er at supplere de øvrige sites med en højere grad af analyse-vinkel.

Test, test, test

Test er vejen til et optimeret site. At lave en hjemmeside er en iterativ proces, og her er test det absolut vigtigste. Der er derfor i høj grad grund til at debatere og snakke lidt om både A/B og multivariate testing.

Få mere at vide om webanalyse

Ambitionen med dette site er at give lyst til at få endnu mere inspiration og lærdom om webanalyse, så derfor skal der naturligvis være mulighed for at vide hvordan. Artikler, blogs, arrangementer, whitepapers, undersøgelser, bøger og alt andet som kan bidrage til en øget viden om webanalyse skal frem i lyset, så post løs :-)

Webanalytiker.dk

Hvem er du? Tyvstjålet fra Hr. Bachmanns site, men det skal han tage som en ros :-) Jeg synes ideen er god – her er der mulighed for at præsentere sig selv og angive med hvilken baggrund og interesse man læser med her. De andre under-kategorier giver mulighed for at brugerne i højere grad selv kan komme på banen og angive mangler eller forslag omkring sitet, og samtidig behøver jeg ikke bruge bloggen til dette, men kan fokusere på indhold her.

Jeg håber alle tager godt mod denne udvidelse, og bidrager både med start og svar på tråde. Med tiden bliver forummet justeret til i forhold til antallet og valget af kategorier. Så skal jeg til gengæld gøre mit for at få det gjort mere lækkert, udvide antallet af funktioner (heriblandt muligheden for at få en mail når der er nye svar i tråden) og generelt bare gøre det brugbart og brugervenligt. I sidste ende kan det give mere tid til at lave blogindlæg med mere skæv vinkel og vedligeholde hjemmesiden, samtidig med at alle brugere får endnu mere indhold.

Til sidst lige det med småt: Retningslinierne. Jeg håber alle vil bidrage til at overholde disse retningslinier, og bidrage til en god stemning. Skulle nogle træde ved siden af vil jeg holde retten til at slette indlæg og oprettede profiler uden varsel. Here we go:

  • Forummet skal ikke bruges til at promovere virksomheder og services, men links til relevant fagligt materiale er selvfølgelig helt super
  • Gå efter bolden, ikke manden (det er ikke italiensk fodbold)
  • Forvent eller forlang ikke at få løst en større opgave på forummet, men tænk det som en god mulighed til at få sparring hvis der er et enkelt spørgsmål der nager dig
  • Og sikkert en masse andet juridisk, men det skulle ikke være nødvendigt at kede jer med her.

Jeg glæder mig til at se forummet blomstre og udvikle sig :-)

Synes i om tiltaget? Og om emnerne?

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)