Jeg har fornøjelsen af at kunne præsentere et gæsteblogindlæg i dag. Det er ikke kun en gæst jeg med glæde tager mod, men samtidig et fedt nørde-indlæg. Gæsten er Søren Sprogø, Kaptajn for Afdeling18.dk, hvor han som selvstændig hjælper og rådgiver virksomheder vedr. ehandel og alt hvad dertil hører.

Søren har lavet et fikst hack, for når vi som konsulenter skal lave smarte præsentationer med screenshots, så er der kommet en graf i vejen i det nye Google Analytics interface. Så – Take it Away Søren!

Tag Screenshots uden grafen i Google Analytics

Den nye Google Analytics er smæk-fyldt med en masse gode, nye features, og et flot, nyt layout. Men der er desværre også et par negative ting.

En af de ting, der irriterer mig mest er, at i rapporter med datatabeller, har de rykket summeringen op oven over grafen. Hvilket er træls, hvis man holder af at tage et hurtigt screendump af de overordnede tal + top 5 detaljer, og indsætte i en rapport eller e-mail til en kunde.

Men når Google nu ikke vil samarbejde, så har vi andre metoder! Med det trick jeg beskriver herunder, så kan du nemt slå grafen til eller fra, så du nemt kan smide et screenshot ind i en mail.

Modificer rapporter med JavaScript

I de fleste browsere kan man heldigvis lave bookmarks og knapper, der udfører et stykke javascript, istedet for at gå til en hjemmeside. Og med JavaScript kan man DOM-scripte (læs: modifiere en webside) lige så tosset, som man har lyst til.

Sådan her opretter du en genvej eller knap, der slår graferne til eller fra:

  1. Opret et normalt bookmark til en vilkårlig side.
  2. Gå ind og ret dette bookmark, og der hvor web-adressen normalt står, indsætter du hele den lange kode angivet nedenfor.
  3. Gem det, og smid evt. bookmarket op som en knap i Firefox eller Chrome.
  4. Du har nu en nem måde at slå graferne fra eller til, i de rapporter i Google Analytics, der indeholder data tabeller!

javascript:(function(e,a,g,h,f,c,b,d){if(!(f=e.jQuery)||g>f.fn.jquery||h(f)){c=a.createElement(“script”);c.type=”text/javascript”;c.src=”https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/”+g+”/jquery.min.js”;c.onload=c.onreadystatechange=function(){if(!b&&(!(d=this.readyState)||d==”loaded”||d==”complete”)){h((f=e.jQuery).noConflict(1),b=1);f(c).remove()}};a.documentElement.childNodes[0].appendChild(c)}})(window,document,”1.3.2″,function($,L){$(‘[id$=”ID-graph”]’).toggle();$(‘[id$=”-segmentExplorer”]’).toggle();$(‘[id$=”-table-tableControl”]’).parent().toggle();$(‘[id$=”graphFilteringDisclaimer”]’).toggle();$(‘[id$=”graphOptions”]’).toggle();$(‘[id$=”graphMode”]’).toggle();$(‘[id$=”-graphOptions”]’).parent().toggle();});

Let kopi af koden: Gå til DENNE SIDE og kopier koden.

Scriptet er testet i Firefox 9, Chrome 16 og Internet Explorer 9.

 

Tak til Søren for det lille smarte trick. Er det noget du kan bruge?

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 6.0/6 (1 vote cast)
Fjern grafen i Google Analytics, 6.0 out of 6 based on 1 rating