Har du Google Analytics IQ?

Efter det i lang tid kun har været muligt at få papir på sine kompetencer i Google Analytics som virksomhed (med Google Analytics Authorized Consultant – GAAC – programmet) blev det i nat muligt at blive Google Analytics Individual Qualified.

Som en af de første danskere fik jeg derfor i formiddags papir på mine kompetencer i forhold til Google Analytics, og kan nu kalde mig Google Analytics Individual Qualified :-)

Ikke længere kun Adwords Qualified

De fleste kender muligheden for at tage en Google Adwords Individual Qualified test, og jeg har længe savnet muligheden for at kunne tage samme eksamen for Analytics. Da amerikanerne vågnede op går aftes blev det så muligt.

GAAC vs GAIQ

Der er nu to måder at få papir på at man selv/virksomheden har kompetencer i arbejdet med Google Analytics. GAAC og den nye Google Analytics Individual Qualified.

At blive GAAC er omfattende og tidskrævende, og kræver også en masse oplysninger om virksomheden, at man fast deltager i seminarer hos Google, samt meget andet – i alt 9 krav. At blive IQ tager 90 minutter.

Da Canada står tidligere op (eller nok nærmere, går senere i seng) er der allerede forfattet et godt indlæg om hvad det betyder af positive og negative elementer. Læs derfor blog indlæg om fordele og ulemper ved dette nye tiltag. En kort opsummering er at der er risiko for at udvande den ellers meget krævende test som GAAC, mens den positive vinkel er at det er lettere at finde ud af hvem der er kvalificeret til at hjælpe. Personligt finder jeg det positivt at der ikke skal et langt ressourcekrævende arbejde til (bortset fra arbejdet med at tilegne sig kompetencerne), og at kompetencen samtidig følger personen, og ikke en virksomhed. Hvis de kvalificerede skifter job, så er det ikke retvisende at virksomheden stadig er GAAC.

Selve testen GA IQ

Selve testen består af 70 spørgsmål, som man har 90 min at svare på. Minimum 75% skal besvares korrekt for at bestå. For at prale lidt brugte jeg kun 75 min. med spørgsmål fra kollegaerne undervejs – jeg havde jo også arbejde at udføre ;-) Det er fint nok med tiden, men Google bør nok overveje at finpudse det så man ikke kan klare testen ved at google sig frem i 90 minutter.

Spørgsmålene omhandlede hele repetoiret fra implementering til opsætning og sammenkædning med Adwords. Nogle af spørgsmålene var lidt irriterende, da det ikke var helt klart hvad de ønskede svar på. Ganske ærligt, så fik jeg ikke 100% trods store forventninger, men det virker også som om at det ikke skal kunne lade sig gøre (jeg var dog ikke i nærheden af at dumpe). Får du 100% må du gerne blære dig i kommentarerne :-)

 

Testen koster 50$ og kan vist tages flere gange hvis man skulle dumpe. Prisen er dog pr. gang ;-) Beviset gælder i halvandet år, hvorefter man skal tage det igen. Med udviklingen i Google Analytics er det helt fornuftigt, og en god måde at undgå at man skal tage til USA eller Dublin. At man tager et fly betyder ikke nødvendigvis at man kan arbejde med mulighederne i praksis og giver sine kunder kompetent rådgivning og analyser.

Til sidst spørger jeg så mig selv om hvorfor Google Analytics sætter en elev til at designe certificatet. Det er ikke imponerende lækkert… Og så glæder jeg mig til at Yahoo! Web Analytics får indført et lignende tiltag.

Hvad synes du om dette nye tiltag? Giver det bedre opdeling i kompetente profesionelle og firmaer som blot smider en grundkode på sitet? Eller tror du der vil komme en overflod af personer, som bliver kvalificeret, men som er kommet “fikst” gennem testen?

Et par relevante links:

Tag testen

Lær mere om Google Analatics

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)