Den ultimative Google Analytics bog er nu på gaden

I har ventet længe, og vi har arbejdet hårdt, men nu er den her. Den første danske webanalyse bog. Analyticsbogen.

Hvad indeholder Google Analytics bogen?

Vores mål var at skrive den ultimative Google Analytics bog, og vi synes selv målet er nået. Det er ikke nogen halv løsning, og du skal ikke betale kassen efterfølgende for at få flere kapitler. Vi giver dig alle guldkornene nu og her.

Indholdet spænder fra installation af grundkoder, hændelsessporing og de nye custom variables, til analyse via tilpassede rapporter, din AdWords kampagner, og selv analyse af Adsense i Analytics indgår.

Det er blevet til i alt 300 A4 sider om webanalyse og Google Analytics. Det er rigtig meget, hvilket dels skyldes indholdets omfang men også at vi har gjort det meget visuelt med screenshots og krydret med billeder.

Forord af Avinash

Forordet i Google Analytics bogen er skrevet af Avinash Kaushik. I vores øjne bliver det ikke større, og vi er meget beærede over at hans ord. “Jamen han kan da ikke læse dansk” – nej, og derfor har vi oversat dele af bogen samt indholdsfortegnelsen kun for at han kunne få indblik i bogen og vælge om han ville skrive forordet.

Det er derfor med stor glæde at jeg kan citere dele af hans forord:

Morten and Jacob have taken all their expertise in web analytics and the passion for teaching and have created one of the most comprehensive and detailed guide about Google Analytics. I tried to go through the book’s index three times to try and find something they might have missed and I could not find a single thing. This book is that thorough.

And yet it is not a book that simply tells you what buttons to press and where you can find them (though it does that too). What makes the book unique is that you’ll actually learn best practices, get wisdom that is sourced from real world companies (in Denmark!!), realize things you are doing wrong on your website and do all that through text that is easy to understand and tons and tons of images.

Du kan læse hele forordet i bogen.

Ved du ikke hvem Avinash er, så kan det kort fortælles at han har skrevet verdens mest solgte og læste webanalyse bog “Web Analytics: An hour a day”, og i oktober udgav “Web Analytics 2.0“. Læs mere om ham i blogindlægget om Avinash.

Bogens struktur

Bogen er delt op i tre hovedafsnit, som hver er delt op i tre afsnit. De tre oplagte er Installation, opsætning og analyse. Det giver ret meget sig selv.

Mere spændende bliver det når vi kommer til den næste inddeling. Det handler om prioritering af tiden, og udbyttet i forhold til din indsats. Vi har derfor lavet afsnit kaldet 20-2-20. 20 minutter, 2 timer og 20 timer. Hvis du bruger 20 minutter på installation og opsætning, så får du adgang til en lang række data, som vi viser hvad du kan få noget ud af. Bruger du 2 timer i stedet, så skal du installere ekstra koder, sætte flere ting op, og så får du adgang til endnu flere værdifulde rapporter og data. Det samme gælder med 20 timer. Er du i tvivl om det er værd at bruge ekstra tid på installationen, så kan du starte med at læse afsnittet om analyse. Så kan de se præcis hvilke ekstra muligheder du får, og på baggrund af dette udregne din ROI på tidsforbruget.

Inddelingen handler om tid, men er også et udtryk for hvor avanceret du går til værks. Nogle af vores tricks i 20 timer installationen er overkill i første omgang hvis du aldrig har arbejdet med webanalyse før. Men du kan se udbyttet, og kan benytte de tricks du mener giver værdi nu og her.

Forfatterne

Bag bogen står Morten Vadskær og jeg selv. Som jeg skrev da jeg annoncerede at bogen var undervejs, så var det vigtigt for mig at finde en der kunne andre ting end jeg selv. Vi har hele vejen suppleret hinanden, og kommet med forskellige vinkler på sagerne.

Morten er programmeringsnørd, og synes det er sjovt at lege med koden, og prøve tricks af her.

Jeg selv ved hvilke data jeg vil have i systemet, for at kunne analysere på skæve vinkler med stort udbytte.

Hvorfor så længe undervejs?

Jeg skrev til Morten i januar 2009, og vi annoncerede bogen i august 2009. Først i februar 2010 udkommer bogen.

Opgaven var større end først antaget, specielt pga vores høje kvalitetskrav. Da de første 80 sider var skrevet startede vi nærmest forfra for at ramme vinklen bedre. De sidste to måneder har vi arbejdet intensivt, og vi har haft flere uger hvor vi skrevet i stedet for at sove. Så med fuldtidsjob, familier, bryllup, spædbørn, fritidsaktiviteter, venner, og meget mere, så tager en sådan opgave altså tid. Til gengæld er glædenved udgivelse endnu større og vi er meget spændte på reaktioner fra jer læsere.

Så må man i øvrigt ikke glemme alle de nye funktioner og ændringer der har været i Google Analytics. Modsat et andet Google Analytics hæfte, der findes, så vil vi ikke sælge forældede oplysninger. Så vi måtte op på hesten og skrive en masse om. Det er også fordelen ved at sælge som e-bog ;-)

Hvorfor skrive en bog om webanalyse?

Der findes mere og mere litteratur om emnet, men intet er på dansk. De fleste bøger har udgangspunkt i det tekniske, og kan være svære at komme i gang med som slutbruger. Så mit personlige ønske var at skrive en bog, som var lettere at gå til, og som kunne vække interessen for webanalyse. Et andet motiv var ønsket om at kende alt til systemet. Kende alle krogene, og analysere på den måde, som er lettest og hurtigst, og samtidig vide hvor meget man egentlig kan vride ud af systemet. Det ved jeg nu.

Vent ikke længere

Nu har kan du gøre et af tre.

  1. Synes det var et utrolig kedeligt blogindlæg
  2. Straks gå til Analyticsbogen og hente Analyticsbogen light
  3. Straks gå til Analyticsbogen, og købe Google Analytics bogen

Prisen er 590 kr. ex moms, og udfører du blot en brøkdel af de analyser og tricks vi giver dig, så er pengene tjent hjem inden måneden er gået. Og er du i tvivl, så start med at hente lightversionen. Den er helt gratis og giver dig 78 sider om Google Analytics. Så skynd dig over til analyticsbogen.dk

Skriv meget gerne en kommentar om hvad du synes om vinklen, ideen, indholdet, bogen, hjemmesiden osv.

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)