Hvad skete der i juni?

Hello world. Sådan er fornemmelsen efter nogle uger med tekniske udfordringer. Så lærte en webanalytiker også at opgradere tema i WP :-) Beklageligvis er det gået hårdt ud over den igangsatte konkurrence, som sluttede for en måned siden. Den vender jeg tilbage til.

Masser af webanalyse

Det har været nogle spændende uger med webanalyse i juni. Jeg kan derfor først og fremmest opfordre jer til at følge webanalytiker på twitter:

www.twitter.com/webanalytiker

På Twitter får man nyhederne langt hurtigere og mange ting egner sig mere til 140 tegn end et helt blogindlæg.

Gæsteindlæg om webanalyse

Også SEO-folk og deres interessenter har brug for bevingede ord om Webanalyse og derfor fik jeg publiceret et gæsteindlæg på Thomas Rosenstands blog hvor udgangspunktet var helt simpelt: Hvad er bounce rate og hvordan bruger du dette til at optimere din hjemmeside og forrening. Det kan stadig nå at blive læst på hans blog ->

Gæsteindlæg er i øvrigt helt i tråd med missionen om at bringe viden om webanalyse til folket, så har du en tom side er du altid velkommen til at sige til.

Web analytics wednesday

D. 17. juni var der Web Analytics Wednesday i København, og denne gang med Steve Jackson. Det var interessant at høre om tankerne og grundelementerne i hans nye bog “Cult of Analytics”, som han i høj grad tog udgangspunkt i. Det var mere monolog end dialog, hvilket måske var mindre godt til nye fremmødte, men var indholdet ikke nødvendigvis kedeligt af den grund. Der var i øvrigt lidt live Twitt herfra. Jeg har lovet at tale pænt om Ivan Bager, så jeg kan berette at han opførte sig pænt! Maden var i øvrigt fantastisk sammen med den kolde fadøl.

Ny bog fra Avinash

Som jeg skrev på Twitter: Det bliver jul både til oktober og december i år. Kaushik Avinash udgiver ny bog: Web Analytics 2.0 i oktober, så det er bare om at få læst Yahoo! Web Analytics bogen og Cult of Analytics færdig til oktober.

Ny Google Analytics forside

For læserne her er det nok old news, men den 19. juni kom Google Analytics med en ny forside. I nogle retninger er det blevet mere overskueligt, der er mere struktur og indhold, og det er let af finde GAAC partnerne. Til gengæld har jeg opdaget at deres conversion University er helt smadret, så det ikke er til at finde rundt. Dårlig hårdag siger jeg bare.

Officiel Web Analytics konkurrence

D. 25. kunne man læse (ja ok, måske også lidt før) at man kan tilmelde sig officiel konkurrence for webanalyse på brancheforeningens hjemmeside, også kaldet webanalyticsassociation.org: THE WEB ANALYTICS CHAMPIONSHIP. Fantastisk.

Politikker blev FDIM direktør

D. 26. juni blev det offentliggjort at Helveg den yngre bliver ny FDIM direktør. Han kan passende starte med at læse mine meninger om Gemius som webstatistikværktøj, og så håber jeg at han forstår behovet for en udvikling eller en forandring på den kant. Velkommen til online-verdenen Morten.

Derudover er Clicktale kommet med en række nye tiltag.

Intet er så galt…

Ja, jeg skylder utrolig meget en afklaring på konkurrencen om de to bøger fra Dennis. Men svaret må vente til næste blogindlæg. For i stedet for at skrive blogindlæg, så er der i stedet arbejdet på et forum her til sitet. Det skulle gerne snart komme live, men kan du ikke vente så længe, så kan du allerede nu debatere og spørge løs på www.webanalytiker.dk/forum

Efter sådan en juni måned kan alle webanalytikere velfortjent holde en ferie. Så til sidst to spørgsmål: Glemte jeg interessante webanalyse begivenheder, og hvilken webanalyse bog tager du med på ferien i år?

Webanalytiker – over and out :-)

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)