Gemius – stadig samme gamle version

FDIM har i alle beskrivelser af deres brugerforum vedrørende den nye version af Gemius Explorer og Gemius Traffic angivet at den nye version af Gemius kommer i slutningen af januar: “gemiusExplorer: i slutningen af januar introduceres ny version af gemiusExplorer”.

Så er det bare jeg spørger – hvad er det nye? Det bliver ikke meget mere slutningen af januar, da det i dag er d. 31. januar og jeg kan simpelthen ikke finde den krog af systemet som er nyt. Måske FDIM er tidligt ude fordi de ved at der aldrig er plads til alle dem som ønsker at deltage, og derfor er det slutningen af januar i 2010 vi snakker? I så fald vil jeg gerne vente lidt med mit introduktionskursus, for til den tid ser webanalyse verdenen helt anderledes ud.

Analytics gør det lidt heldigere

Der er milevidt mellem arbejdsmetoderne hos Gemius og Google Analytics. Gemius melder fra start ud at der er udvikling undervejs, og da man 1,5 år efter får meldingen om at NU kommer en ny version, så passer det ikke. Hos Google griber man sagerne helt anderledes an. Til tider hører man om hvad der er på vej, men jeg har aldrig hørt nogle datoer. Systemerne er altid i Beta til start (well, måske lige lovlig længe), og rulles løbende ud hos deres kunder. Det er derfor en slags lotteri hvor man kan sidde og glæde sig over at have et vinderlod på sin Analytics konto. At få adgang til nye ting i Google Analytics er derfor en gevinst og en glæde, der breder sig i mit sind.

Jeg er ikke en sur gammel mand (så gammel er jeg ikke…), men når Gemius nu i forvejen ikke er kommet så heldigt afsted, så burde de i det mindste have styr på deres udmeldte release datoer.

Har du haft nogle gode erfaringer med Gemius du gerne vil dele? Så fyr løs :-)

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)
Tags: