Mandag morgen vågnede jeg op til en rigtig god mail: Jeg havde bestået min eksamen og jeg er nu officielt certificeret web analyst fra Digital Analytics Association.

Digital Analytics Association (tidligere Web Analytics Association) er den internationale brancheforening, og står for fx Emetrics konferencerne.

Certificeringen handler ikke kun om hardcore webanalyse, men ser lidt mere holistisk på optimering og måling. Testen kan inddeles i emnerne business culture, case studies, marketing kampagner og site optimization. Specielt case studies og kulturen kan være svær, da det er en amerikansk test.

Ikke så let igen

Jeg troede ikke certificeringen ville være voldsomt svær, men dumpe procenten er voldsom høj og listen over “Knowledge required” er et 17 siders dokument. Du kan bladre det igennem her.

Det er ikke en standard online test, men derimod en rigtig 2-timers eksamen med fysisk fremmøde og en eksaminator. Så det er ikke muligt lige at Google et svar frem.

Lidt statistik

Det er muligt at se hvem der er certificeret (se her), og der er pt. 145 i verden, heraf 4 andre fra Danmark. Der er ingen fra Sverige, Norge eller Finland, og i det hele taget meget få i Europa.

Testen koster en del at tage, men med early bid kan den komme ned på et prisniveau hvor selv en økonomisk bevidst webanalytiker hopper på vognen ;-)

 

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 6.0/6 (2 votes cast)
Certified Web Analyst, 6.0 out of 6 based on 2 ratings