Det er ofte jeg bruger eksempler og konkrete screenshots når jeg skal give anbefalinger til mine kunder, da det er meget lettere at forstå. Det er typisk skræmmende let at finde de dårlige eksempler, men i denne sag havde jeg mere brug for nogle gode eksempler. Det handler om kurven i din webshop!

Hvorfor er en synlig kurv vigtig?

Jeg ledte efter en webshop hvor kurven var ganske tydelig. Ikke fra start, og ikke i det øjeblik varerne blev lagt i, men efter at der er placeret varer i den, mens brugeren kigger efter flere varer. Jeg mener det er utrolig vigtigt at kurven er tydelig og meget let at finde på dette tidspunkt. Brugeren har ikke blot besøgt dit website, og kigget på dine varer, men tilmed tilkendegivet en interesse i en grad, at der er lagt varer i kurven.

Brugeren er altså længere fremme i processen fra besøg til køb end gennemsnittet og der er stort potentiale for at få dem til at købe. Det er derfor om at få et salg gennemført.

Som udgangspunkt kan vi ikke se i Analytics hvor mange, der lægger varer i kurven. Jeg plejer at måle et “læg i kurv” så jeg har data, så jeg har data på alle trin i købs-/besøgs-processen. I de tilfælde hvor brugeren ikke sendes direkte til kurven oplever jeg ofte at der er utrolig mange, der lægger en vare i kurven, men aldrig går hen til selve kurven.

Svært at finde synlige kurve

Jeg skulle som sagt finde en synlig kurv, men det er ikke let. Jeg spurgte på twitter og fik følgende forslag som de gode eksempler (alle billeder kan ses i større udgave ved at klikke på dem):

Haandlavet.dk: Skiller sig en smule ud med den lysere farve end topmenuen.

Kurven på Lirumlarumleg.dk: Falder fuldstændig i med topbanneret. I mine øjne en meget lidt synlig kurv.

Kurv på lisen.dk: Uglen har lidt bevægelse, og i og med at det store mørke element først kommer frem når der kommer varer i kurven, så skiller den sig lidt ud. Men den falder “yndigt” godt i med sitets design. Jeg savner sgu lidt pang-farver Lone :0) (og send nu ikke døde fisk med posten eller mail mig perverse tegninger… Eller, der er ok til sjofle grafer, de kommer her på sitet :-) ).

Kurv på lysogstil.dk: Her er faktisk det eneste site jeg kunne finde, der for alvor skifter kurvens farve. I mine øjne mangler der dog en klar Call-to-action i selve kurven – fx en godt “gå til kurven” element i firkanten.

Kurven på stormagasinet.dk: Igen er baggrundsfarven helt ens med headeren. Hvorfor ikke give det område en anden farve? En sidebemærkning er at jeg synes julepynten er fantastisk diskret i toppen, men ok, jeg har også en 3 meters plastic grangren til at hænge op derhjemme…

Min pointe er at hvis brugeren ikke let finder vejen ud gennem kassen og shoppen tydeligt viser at næste step er heroppe, så mister du altså kunder.

Et par twitter kommentarer, i min ressearch:

@Mogensmoeller: Hvis webshops placerer kurven oppe i højre hjørne, har god luft om og tydelig “Gå til kurv”, tror jeg ikke der er problemer.

@jens_schriver:  e-shops med fokus på fyldt kurv. Har nu checket 10 shops i DK, US og Brasilien og har ikke fundet en eneste. Ufatteligt!

@SoerenS: Mange bruger kurven som en slags “huskeliste”. Propper ting i den, og vender tilbage til den en anden dag.

@kewald: Hvis det findes er det maks. 1% af implementeringerne hvor basket tager fokus efter at vare er lagt i – det er dybt godnat.

Jeg tror ikke alle vi kan få alle der ligger varer i kurven til at købe. Men hvis de ikke kan finde kurven eller det ikke er oplagt, så tror jeg bestemt det koster salg.

Hvis nogle lægger site til, så vil en test være super interessant. Testen skal evalueres på “højest procentdel af dem, der lægger varer i kurven, som gennemfører et køb”. Som deltest skal der også kigges på “højest procentdel af dem, der lægger varer i kurv, der også besøger kurven”. Deltesten er selvfølgelig ikke interessant hvis brugeren føres direkte til kurven når der lægges varer i den. Der skal testes mellem den eksisterende kurv, og så en der skiller sig tydeligt ud, med en anden baggrundsfarve end resten af shoppen.

Er du enig med mig i at der er potentiale i at forbedre kurvene? Eller har du helt andre holdninger?

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)
Tags: ,