Så kom dagen jeg har set frem til i månedsvis, og som betyder at alle webshopejere fremover får helt nye muligheder for viden.
Webshopindeks er live!!!

Tilmeld dig og vær med fra start

Har du en webshop, så er det bare om at tilmelde sig med det samme. Alle der tilmelder sig i løbet af de næste 14 dage kommer med fra start og får den allerførste rapport i webshopindeks´ historie. Som webshopejer får du dermed værdifuld viden om hvordan julesalget gik for dig, sammenlignet med andre webshops.

Hvad er Webshopindeks?

Har du ikke hørt om projektet før, så er den helt korte udgave, at Webshopindeks er en gratis service, hvor du som webshopejer kan få en rapport tilsend hver måned. Rapporten indeholder spændende viden om hvordan det gik med din webshop sammenlignet med alle andre shops.

Jeg har lavet denne video, der forklarer lidt mere.

Webshopindeks rapporten – de værdifulde data

Selve rapporten er simpel og begrænset, men fokuseret og brugbar. De fem mest relevante værdier er med, og du kan se dine data sammenlignet både med alle andre shops, shops i samme størrelse og shops i samme branche. Nedenfor ser du et screenshot af den ene side, og du kan se en test-udgave af rapporten her. Rapporten bliver endnu mere avanceret end i eksemplet, blandt andet med meget præcise kommentarer ift. data.

Webshopindeks og Amino

Allerede inden Webshopindeks er live har projektet fået en samarbejdspartner. Martin Thorborg, Nicolai Frisch og resten af teamet fra Amino synes det lyder super spændende og er derfor blevet partnere på projektet. Martin udtaler

Webshopindeks bliver for e-købmanden, et lige så vigtigt værktøj som Google Analytics.

Jeg er rigtig glad for at de er med ombord, hvilket selvfølgelig også er et skulderklap til både ideen og til at jeg er den rette til opgaven.

De sidste 12 måneder…

For præcis et år siden, d. 12. december 2010, annoncerede jeg i et blogindlæg her på bloggen at projektet var undervejs. På daværende tidspunkt havde jeg brainstormet på konceptet siden juli, havde sat en grafiker og programmør på opgaven og mente at der ikke var så længe til launch. Februar var det forsigtige gæt.

Mange ting trak ud, og flere gange troede jeg launch var lige om hjørnet. Der var mange beslutninger undervejs, valg af kompleks art, skulle jeg først finde ud af skulle tages, for derefter at finde en løsning. Data behandling af så mange shops, der skal give de bedst mulige data, er ikke en let sag.

En række personer har været fantastiske til at hjælpe og give input, herunder vil jeg gerne nævne Michael tekstforfatter, der har hjulpet med tekst og Vadskær der hele tiden har nævnt at jeg først launcher i årstal som 2019 og dermed motiveret til at launche i år.

Så efter ca 1½ år er det en fantastisk følelse at se projektet i luften. Allerede inden launch har jeg mange spændende dialoger, både i ind- og udland, så dette er kun første lide spadestik i en rejse, der bliver en af de større.

Når SEO-folk og andre godtfolk kigger på sitet, så bare giv den gas med kritik og tæsk. Men jeg ved det godt – SEO stinker og der er mange detaljer der ikke er på plads. Jeg sporer end ikke en brøkdel af det jeg skal spore med Analytics. Nu skulle projektet i luften. Perfekte sidetitler, sporinger og andet der i virkeligheden ikke har en skid at gøre med at få en fed launch er nedprioriteret :-) På et tidspunkt vil du også kunne kommentere på nyhedsdelen og meget mere.

Så er det din tur

Har du feedback til konceptet, sitet eller andet, så sig gerne til.

Kender du en webshopejer, så spred endelig ordet om den nye gratis service.

Og så håber jeg at alle danske webshopejere tager mod de gratis rapporter med samme glæde, som jeg vil sende dem ud hver måned!

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 6.0/6 (4 votes cast)
Webshopindeks er live, 6.0 out of 6 based on 4 ratings