Nyhederne står i kø hos Google for tiden. Der er masser af nyt guf i Google Analytics og for kort tid siden offentliggjorde Google Analytics til Web 2 Summit i San Francisco sidste nye.
Nu skal vi ikke længere analysere på kanal, fremover kan vi analysere på flowet!

Besøg sideflow i Google Analytics

Tidligere var den vildeste sidevisnings flow-analyse vi kunne foretage os i Google Analytics en side ad gangen. Vi kan se hvor brugeren lander og hvor de går hen derfra. Eller for en side midt i et besøg, og hvor de så gik hen. Men vi har manglet sammenhængen fra stien før, og fx set hvad der over flere sider er den mest benyttede sti. Side-flow analysen har klart været et af de største tilbageværende mangler i Google Analytics.I dag er det ikke længere et problem: Inden for den næste uge ruller Google Analytics den nye feature ud til alle konti.

Fremover kan vi analysere hvad der er den mest benyttede sti på sitet, også på baggrund af brugerens trafikkilde. Du kan dermed få svar på spørgsmålet: Al den direkte trafik, der lander på forsiden – hvad er egentlig deres formål, og hvad er den mest benyttede sti for dem fra forsiden?

Billede fra Googles egen blog:

Analyse af checkoutflow i ny og bedre udgave

Som om det ikke var nok, men samtidig kan vi fremover også analysere meget bedre på frafald i stien i et checkoutflow.
Efterhånden bliver den klassiske kanalvisualisering mere og mere kompleks at sætte op da der er flere stier til sidst. Brugere kan logge ind og havner på andre sider eller springer nogle over. Samtidig kunne vi tidligere kun se de 5 mest benyttede frafaldssider. Og endeligt… Vi har ikke kunne lave segmentering på vores kanalvisualisering. Det betød at vi skulle sætte segmenterede profiler op på forhånd, og indsamlet kanal-data i god tid.
Fremtiden er anderledes: Som screenshottet viser, så kan vi se mange flere detaljer, og samtidig kan vi segmentere vores data.
Med de to nye tilføjelser begynder min liste med svage punkter i Google Analytics at blive meget lille.
Du kan læse mere om nyheden på
Lyder de nye tiltag brugbare? :-)
VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 6.0/6 (1 vote cast)
Nye muligheder for analyse af flowet i Google Analytics, 6.0 out of 6 based on 1 rating