Hvad er forskellen på CrazyEgg og Clickdensity?

Som omtalt i mit forrige blogindlæg er det ikke længere muligt at få en gratis konto i CrazyEgg. Det er derfor endnu mere relevant at kigge på mulighederne i CrazyEgg overfor mulighederne i ClickDensity. Jeg vil derfor sammenligne dem på tre parametre – prissætning, opsætning og funktionalitet.

Prissætning

Prissætningen styres af begrænsningerne, men de er ikke ens. I CrazyEgg er begrænsningen antal sider man kan teste samt antal besøg. Begrænsningerne i ClickDensity er på antal klik der kan registreres, samt antal domæner der kan registreres. Derudover har Clickdensity en begræsning i antal A/B-tests men da det slet ikke indgår i CrazyEgg kan det betragtes som bonus.

Det er dermed ikke lige til at sammenligne, men min vurdering er forholdsvis klar: Clickdensity satser i højere grad på proffesionelle som har flere sites at tracke, mens CrazyEgg er for “amatørerne” som ønsker at udforske klik på deres site. I ClickDensity er det ikke muligt at begrænse hvilke sider der skal trackes, hvilket kan koste en del på klik-kontoen, og kan koste en opgradering.

ClickDensity tilbyder en gratis konto, men når man får oprettet gælder den kun i 30 dage og derudover vises data kun for forsiden. Men det giver fuldt indblik i mulighederne, så jeg vil anbefale alle interesserede i at lave denne test.

Opsætning

ClickDensity kan spare os alle for meget tid. Der er ikke noget med at sætte hver enkelt side op og starte og pause tests. Alle sider bliver automatisk testet fra start, mens man i CrazyEgg skal bruge tid på hver enkelt lille side der skal testes. TAK CLICKDENSITY :-) Men som nævnt, så koster det på kontoen at man ikke kan begrænse det til hovedsiderne i menuen fx.

Funktionalitet

Nu bliver det for alvor spændende. CrazyEgg er og bliver et dejligt simpelt produkt, men til tider lidt for simpelt. ClickDensity tager et skridt mere og giver flere muligheder:

  • Man kan vælge periode at rapportere data for
  • Man kan sortere klikkene efter hvilken intern side brugerne kom via (hvor man i CrazyEgg hele vejen igennem sorterer i forhold til oprindelig referrer)
  • Man kan se klik i forhold til brugerens browser
  • Man kan vælge klik ud fra hvor lang tid brugeren er på siden før der klikkes – et spændende filter som viser noget om hvad der fanger brugerne nu og her, og hvad der fanger over lidt længere tid

Et element jeg håber andre kan supplere med, er hvad der sker hvis en side får nye elementer undervejs, fx via dynamiske nyheder. I CrazyEgg registreres klikkene og tæller med i det samlede antal klik, men kun klik registreret på den opsætning som er gældende når man afrapporterer bliver vist og placeret. Det er vigtigt at vide hvor klik havner og hvad en procentdel er ud fra, så byd endelig ind hvis i har noget kendskab til dette.

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)