Fjern grafen i Google Analytics

Jeg har fornøjelsen af at kunne præsentere et gæsteblogindlæg i dag. Det er ikke kun en gæst jeg med glæde tager mod, men samtidig et fedt nørde-indlæg. Gæsten er Søren Sprogø, Kaptajn for Afdeling18.dk, hvor han som selvstændig hjælper og rådgiver virksomheder vedr. ehandel og alt hvad dertil hører.

Søren har lavet et fikst hack, for når vi som konsulenter skal lave smarte præsentationer med screenshots, så er der kommet en graf i vejen i det nye Google Analytics interface. Så – Take it Away Søren!

Tag Screenshots uden grafen i Google Analytics

Den nye Google Analytics er smæk-fyldt med en masse gode, nye features, og et flot, nyt layout. Men der er desværre også et par negative ting.

En af de ting, der irriterer mig mest er, at i rapporter med datatabeller, har de rykket summeringen op oven over grafen. Hvilket er træls, hvis man holder af at tage et hurtigt screendump af de overordnede tal + top 5 detaljer, og indsætte i en rapport eller e-mail til en kunde.

Men når Google nu ikke vil samarbejde, så har vi andre metoder! Med det trick jeg beskriver herunder, så kan du nemt slå grafen til eller fra, så du nemt kan smide et screenshot ind i en mail.

Modificer rapporter med JavaScript

I de fleste browsere kan man heldigvis lave bookmarks og knapper, der udfører et stykke javascript, istedet for at gå til en hjemmeside. Og med JavaScript kan man DOM-scripte (læs: modifiere en webside) lige så tosset, som man har lyst til.

Sådan her opretter du en genvej eller knap, der slår graferne til eller fra:

 1. Opret et normalt bookmark til en vilkårlig side.
 2. Gå ind og ret dette bookmark, og der hvor web-adressen normalt står, indsætter du hele den lange kode angivet nedenfor.
 3. Gem det, og smid evt. bookmarket op som en knap i Firefox eller Chrome.
 4. Du har nu en nem måde at slå graferne fra eller til, i de rapporter i Google Analytics, der indeholder data tabeller!

javascript:(function(e,a,g,h,f,c,b,d){if(!(f=e.jQuery)||g>f.fn.jquery||h(f)){c=a.createElement(“script”);c.type=”text/javascript”;c.src=”https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/”+g+”/jquery.min.js”;c.onload=c.onreadystatechange=function(){if(!b&&(!(d=this.readyState)||d==”loaded”||d==”complete”)){h((f=e.jQuery).noConflict(1),b=1);f(c).remove()}};a.documentElement.childNodes[0].appendChild(c)}})(window,document,”1.3.2″,function($,L){$(‘[id$="ID-graph"]‘).toggle();$(‘[id$="-segmentExplorer"]‘).toggle();$(‘[id$="-table-tableControl"]‘).parent().toggle();$(‘[id$="graphFilteringDisclaimer"]‘).toggle();$(‘[id$="graphOptions"]‘).toggle();$(‘[id$="graphMode"]‘).toggle();$(‘[id$="-graphOptions"]‘).parent().toggle();});

Let kopi af koden: Gå til DENNE SIDE og kopier koden.

Scriptet er testet i Firefox 9, Chrome 16 og Internet Explorer 9.

 

Tak til Søren for det lille smarte trick. Er det noget du kan bruge?

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 6.0/6 (1 vote cast)
Fjern grafen i Google Analytics, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Har du også overvejet at læse følgende spændende blogindlæg?:

 1. Google opgiver Google Analytics 2009 bliver sidste kald for Google Analytics NB: Dette blogindlæg...
 2. Gratis hjælp til Google Analytics Få hjælp til Google Analytics Alle kan få brug for...
 3. Vadskær og Webanalytikeren skriver Google Analytics bog Dansk Google Analytics bog på vej For mange er Google...
 4. Webanalytikeren nu Google Analytics Individual Qualified Har du Google Analytics IQ? Efter det i lang tid...
 5. Google Analytics API tilgængeligt Google launcher nu API til Google Analytics Vi har ventet...

14 tanker om "Fjern grafen i Google Analytics"

 1. Mikkel

  Nu tror jeg ikke at jeg skal lave nogle præsentationer foreløbigt, men tak for tippet.

  Er det at man ikke kan fjerne grafen ikke et godt eksempel på at Google er i færd med at gøre det mere besværligt at bruge GA og generelt sin google konto? Syntes der kommer flere steps, besværlige benævnelser osv… Samme indhold i ligegyldig ny indpakning (for det meste da), ligesom da man opdaterede word ovre hos microsoft…

  Eller er det bare mig?

 2. Søren Sprogø

  Et bonus tip: At kunne fjerne grafen er også godt, hvis man vil printe en rapport. For graferne er lavet i Flash, og det kan browserne ikk’ lige finde ud af at printe.

 3. Søren Sprogø

  @Mikkel: Google er godt og grundigt ved at omstrukturere en masse ting og services i disse dage. Og er begyndt at arbejde på at integrere dem med hinanden.

  Der er bestemt ting & sager i den nye Google Analytics, jeg synes er besværlige eller irriterende. Men jeg tror (håber?) det bare er et spørgsmål om tilvending.

 4. Pingback: www.anyhed.dk

 5. Troels Kjems

  De ikke helt så nørdede kan i stedet bruge et smart lille værktøj som SnagIt – så kan man både fjerne grafen og lave et par pile eller bokse, der fremhæver de vigtigste pointer.

  Ikke at dit tip er dårligt, det er bare nørdet :)

 6. Søren Sprogø

  Tak for kommentarerne :-)

  Jeg udviklede originalt denne “bookmarklet” for lettere at kunne tage screendumps i rapporter. Men sidenhen bruger jeg den mere og mere, når man lige skal have printet en rapport ud og have med ud til en kunde.

  Det er mig simpelthen en gåde, hvorfor de ikke har lavet printervenlige udgaver af rapporterne. Men det kommer nok samtidigt med export-to-PDF, e-mails osv. osv.

  Som de godt nok gerne snart må tage sig sammen til at få lavet, så vi er fri for denne slags hacks.

 7. Søren Sprogø

  Nå, den hack fik ikke lov til at leve særligt længe .

  Google Analytics har lige rullet nogle interface ændringer ud. De summerede tal er nu kommet under grafen, plus grafen kan nu printes.

  Bastards :-P

 8. Lars

  Tak for deling af tippet Jakob. Det har faktisk irriteret mig i et stykke tid, uden at jeg har gjort noget ved det… Det bliver der nu :)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>